Het tempo waarin banken over kop gaan, zal minstens in de komende twee jaren nog versnellen. SNL Financial onderzocht de situatie bij 93% van de in totaal 7700 Amerikaanse banken.

Uit het onderzoek blijkt dat 155 banken ondergekapitaliseerd waren volgens de richtiljnen die door de regelgever opgesteld zijn. Hoewel er 21 banken failliet zijn gegaan sinds het tweede kwartaal, is het aantal banken in moeilijkheden slechts lichtjes gedaald.

Van de banken op de Watch List waren er maar liefst zeven negatief gekapitaliseerd, met als grootste en meest opvallende First Commercial Bank of Florida, met een Tier 1 capital ratio van -1,60%.

Het tempo waarin banken over kop gaan, zal minstens in de komende twee jaren nog versnellen. SNL Financial onderzocht de situatie bij 93% van de in totaal 7700 Amerikaanse banken. Uit het onderzoek blijkt dat 155 banken ondergekapitaliseerd waren volgens de richtiljnen die door de regelgever opgesteld zijn. Hoewel er 21 banken failliet zijn gegaan sinds het tweede kwartaal, is het aantal banken in moeilijkheden slechts lichtjes gedaald. Van de banken op de Watch List waren er maar liefst zeven negatief gekapitaliseerd, met als grootste en meest opvallende First Commercial Bank of Florida, met een Tier 1 capital ratio van -1,60%.