Het is nu uitkijken naar nieuwe indicatoren, waarbij vooral de evolutie van de inflatie in de gaten wordt gehouden. Economen sluiten niet uit dat de ECB tegen het einde van dit jaar haar basisrente kan verhogen.

Vanmorgen werd voor een euro in Tokio 1,3588 dollar betaald, ten opzichte van een slotkoers van 1,3569 dollar gisterenavond in New York. In de loop van de sessie bereikte de euro een piek op 1,3609 dollar.

Hideki Amikura, deputy general manager foreign exchange in Tokio bij Nomura Trust & Banking Co, stelt vast dat het sentiment op de valutamarkten ten opzichte van zowel yen als dollar licht negatief is.

Het is nu uitkijken naar nieuwe indicatoren, waarbij vooral de evolutie van de inflatie in de gaten wordt gehouden. Economen sluiten niet uit dat de ECB tegen het einde van dit jaar haar basisrente kan verhogen. Vanmorgen werd voor een euro in Tokio 1,3588 dollar betaald, ten opzichte van een slotkoers van 1,3569 dollar gisterenavond in New York. In de loop van de sessie bereikte de euro een piek op 1,3609 dollar. Hideki Amikura, deputy general manager foreign exchange in Tokio bij Nomura Trust & Banking Co, stelt vast dat het sentiment op de valutamarkten ten opzichte van zowel yen als dollar licht negatief is.