Vincent Juvyns van JP Morgan AM verwijst naar een rapport van zijn bank waarin de link tussen goud en inflatie werd onderzocht. Statistisch gezien biedt goud geen bescherming tegen inflatie, zo bleek uit het onderzoek. Daarmee werd een algemeen geldend misverstand uit de weg geruimd.

Volgens het rapport heeft het ontbreken van inflatiebescherming met een aantal factoren te maken, waaronder het gegeven dat er nauwelijks goud in de industrie wordt gebruikt. Bovendien is er helemaal geen correlatie tussen goud en de algemene economische activiteit.

Goud biedt wel een zekere bescherming tegen inflatie in de zin dat de koopkracht wordt beschermd bij een daling van de koers van de Amerikaanse dollar. Een sterkere economie en hogere rentevoeten maken het goud echter kwetsbaar, ook al omdat de prijs van het edelmetaal al sterk is gestegen.

Vincent Juvyns van JP Morgan AM verwijst naar een rapport van zijn bank waarin de link tussen goud en inflatie werd onderzocht. Statistisch gezien biedt goud geen bescherming tegen inflatie, zo bleek uit het onderzoek. Daarmee werd een algemeen geldend misverstand uit de weg geruimd. Volgens het rapport heeft het ontbreken van inflatiebescherming met een aantal factoren te maken, waaronder het gegeven dat er nauwelijks goud in de industrie wordt gebruikt. Bovendien is er helemaal geen correlatie tussen goud en de algemene economische activiteit. Goud biedt wel een zekere bescherming tegen inflatie in de zin dat de koopkracht wordt beschermd bij een daling van de koers van de Amerikaanse dollar. Een sterkere economie en hogere rentevoeten maken het goud echter kwetsbaar, ook al omdat de prijs van het edelmetaal al sterk is gestegen.