Er werd geen enkel ingrijpende maatregel aangekondigd en dit ondanks het feit dat de Verenigde Staten aan de rand van het bankroet bengelen. De voorstellen van Obama raakten eigenlijk kant noch wal.

De president wil meer in onderwijs gaan investeren, maar de Verenigde Staten spenderen aan 1000 miljard dollar aan onderwijs. Dat is 7% van het BBP, of het dubbele van wat in constante dollars in 1990 werd geïnvesteerd.

Ook de oproep om meer in onderzoek en ontwikkeling te investeren, klonk hol. De VS investeren al 400 miljard dollar of 2,70% van het BBP in research en development.

Tenslotte mag ook de vraag gesteld worden of er per se meer in infrastructuur en transport moet worden geïnvesteerd. Daar wordt al 150 miljard dollar in geïnvesteerd of het hoogste niveau uit de geschiedenis.

Er werd geen enkel ingrijpende maatregel aangekondigd en dit ondanks het feit dat de Verenigde Staten aan de rand van het bankroet bengelen. De voorstellen van Obama raakten eigenlijk kant noch wal. De president wil meer in onderwijs gaan investeren, maar de Verenigde Staten spenderen aan 1000 miljard dollar aan onderwijs. Dat is 7% van het BBP, of het dubbele van wat in constante dollars in 1990 werd geïnvesteerd. Ook de oproep om meer in onderzoek en ontwikkeling te investeren, klonk hol. De VS investeren al 400 miljard dollar of 2,70% van het BBP in research en development. Tenslotte mag ook de vraag gesteld worden of er per se meer in infrastructuur en transport moet worden geïnvesteerd. Daar wordt al 150 miljard dollar in geïnvesteerd of het hoogste niveau uit de geschiedenis.