Een andere reden, bescherming tegen een verzwakkende dollar, lijkt volgens Royal Bank of Scotland op dit moment ook minder relevant.

De goudprijs noteert inmiddels ook onder het 200 daags gemiddelde, een veel gebruikte technische indicator is die in dit geval een negatief signaal geeft voor de trend.

Door de lage rente, en de onwil van de ECB maar ook de Fed, om de geldpers (weer) aan te zetten is de angst voor inflatie ook geluwd, dus die reden om goud te kopen valt ook op korte termijn weg.

Tot slot zijn de totale uitstaande posities van goud ETF's nu al groter dan de totale hoeveelheid goud van de Franse Centrale

Bank -alleen de V.S., Duitsland, het IMF en Italie hebben meer goud.

Wat gebeurt er als de bezitters van deze ETF's bij verdere dalingen massaal hun positie sluiten?

Een andere reden, bescherming tegen een verzwakkende dollar, lijkt volgens Royal Bank of Scotland op dit moment ook minder relevant. De goudprijs noteert inmiddels ook onder het 200 daags gemiddelde, een veel gebruikte technische indicator is die in dit geval een negatief signaal geeft voor de trend. Door de lage rente, en de onwil van de ECB maar ook de Fed, om de geldpers (weer) aan te zetten is de angst voor inflatie ook geluwd, dus die reden om goud te kopen valt ook op korte termijn weg. Tot slot zijn de totale uitstaande posities van goud ETF's nu al groter dan de totale hoeveelheid goud van de Franse Centrale Bank -alleen de V.S., Duitsland, het IMF en Italie hebben meer goud. Wat gebeurt er als de bezitters van deze ETF's bij verdere dalingen massaal hun positie sluiten?