Het standpunt van Europa in verband met de redding van de banken wordt steeds harder, zo blijkt uit de woorden van Rehn.

Bij een volgende redding van banken zullen eerst de aandeelhouders mee de ring in worden getrokken, maar in een volgende fase zullen ook de depositohouders worden betrokken in de operatie. Rehn heeft echter ook een geruststellende verklaring bij de hand.

De deposito's van minder dan 100.000 euro zijn in zijn ogen nog steeds veilig. Bij de reddingsoperatie van Cyprus werden in eerste instantie echter ook die deposito's geviseerd.

De woorden van Rehn moeten dan ook met een korreltje zout worden genomen. Wanneer de nood het hoogst is, zal alles en iedereen mee voor de schade moeten opdraaien.

Het standpunt van Europa in verband met de redding van de banken wordt steeds harder, zo blijkt uit de woorden van Rehn. Bij een volgende redding van banken zullen eerst de aandeelhouders mee de ring in worden getrokken, maar in een volgende fase zullen ook de depositohouders worden betrokken in de operatie. Rehn heeft echter ook een geruststellende verklaring bij de hand. De deposito's van minder dan 100.000 euro zijn in zijn ogen nog steeds veilig. Bij de reddingsoperatie van Cyprus werden in eerste instantie echter ook die deposito's geviseerd. De woorden van Rehn moeten dan ook met een korreltje zout worden genomen. Wanneer de nood het hoogst is, zal alles en iedereen mee voor de schade moeten opdraaien.