Michael Spindelegger, de Oostenrijkse minister van Financiën, is niet te spreken over de maatregel. Hij begrijpt totaal niet waarom banken als Erste Bank, Raiffeisen Bank en UniCredit Bank Austria op een negatieve credit watch worden gezet. Volgens Spindelegger is er bij deze banken niets aan de hand.

Het probleem ligt bij Hypo Alpe Adria, een kleinere bank die aan het verzuipen is. De Oostenrijkse regering is van plan om een haircut toe te passen voor de redding van deze bank. S&P vreest dat deze haircut de voorbode zal vormen van gelijkaardige maatregelen voor andere banken.

Michael Spindelegger, de Oostenrijkse minister van Financiën, is niet te spreken over de maatregel. Hij begrijpt totaal niet waarom banken als Erste Bank, Raiffeisen Bank en UniCredit Bank Austria op een negatieve credit watch worden gezet. Volgens Spindelegger is er bij deze banken niets aan de hand. Het probleem ligt bij Hypo Alpe Adria, een kleinere bank die aan het verzuipen is. De Oostenrijkse regering is van plan om een haircut toe te passen voor de redding van deze bank. S&P vreest dat deze haircut de voorbode zal vormen van gelijkaardige maatregelen voor andere banken.