S&P plaatste die rating voor het eerst negen maanden geleden op negatief. Volgens het ratinghuis kan de schuldengraad van het land een niveau bereiken dat niet langer overeenstemt met een a Triple-A rating.

Volgens Standard & Poor's kan de debt-to-GDP ratio van het Verenigd Koninkrijk dit jaar 77% bedragen, om in de komende jaren door te stijgen. In 2014 zou vervolgens de kaap van een debt-to-GDP ratio van 100% worden bereikt.

De recent aangekondigde besparingsmaatregelen zouden daar niets aan veranderen. De begroting voor het lopende jaar bevatte volgens S&P geen elementen die tot meer optimisme stemmen.

Na de verkiezingen zal de kredietrating opnieuw worden bekeken, waarbij eens te meer de debt-to-GDP ratio een belangrijke rol gaat spelen.

Eind dit jaar kan waarschijnlijk de bilan van een nieuwe regering worden opgemaakt, waarbij het vermoedelijk weinig gaat uitmaken wie de verkiezingen wint.

S&P plaatste die rating voor het eerst negen maanden geleden op negatief. Volgens het ratinghuis kan de schuldengraad van het land een niveau bereiken dat niet langer overeenstemt met een a Triple-A rating. Volgens Standard & Poor's kan de debt-to-GDP ratio van het Verenigd Koninkrijk dit jaar 77% bedragen, om in de komende jaren door te stijgen. In 2014 zou vervolgens de kaap van een debt-to-GDP ratio van 100% worden bereikt. De recent aangekondigde besparingsmaatregelen zouden daar niets aan veranderen. De begroting voor het lopende jaar bevatte volgens S&P geen elementen die tot meer optimisme stemmen. Na de verkiezingen zal de kredietrating opnieuw worden bekeken, waarbij eens te meer de debt-to-GDP ratio een belangrijke rol gaat spelen. Eind dit jaar kan waarschijnlijk de bilan van een nieuwe regering worden opgemaakt, waarbij het vermoedelijk weinig gaat uitmaken wie de verkiezingen wint.