De rating van verschillende Europese landen werd in de afgelopen weken verlaagd, een lot dat onder andere Spanje, Portugal en Ierland was beschoren. Voor Standard & Poor's behoudt Frankrijk echter zijn AAA rating.

Afgelopen week was er nogal wat speculatie dat Standard & Poor's, maar mogelijk ook Moody's de AAA rating voor Frankrijk zouden verlagen. Dat gevaar blijkt dus te zijn geweken.

Richard Schlanger, vice president bij fondsbeheerder Pioneer Investments in Boston, is van mening dat alle leed daarmee niet is geleden. Over de lange termijn blijven er twijfels bestaan over kredietwaardigheid van Frankrijk.

De rating van verschillende Europese landen werd in de afgelopen weken verlaagd, een lot dat onder andere Spanje, Portugal en Ierland was beschoren. Voor Standard & Poor's behoudt Frankrijk echter zijn AAA rating. Afgelopen week was er nogal wat speculatie dat Standard & Poor's, maar mogelijk ook Moody's de AAA rating voor Frankrijk zouden verlagen. Dat gevaar blijkt dus te zijn geweken. Richard Schlanger, vice president bij fondsbeheerder Pioneer Investments in Boston, is van mening dat alle leed daarmee niet is geleden. Over de lange termijn blijven er twijfels bestaan over kredietwaardigheid van Frankrijk.