Bovendien werd Griekenland van de CreditWatch lijst verwijderd. Marko Mrsnik, kredietanalist bij Standard & Poor's, gelooft dat de bezuinigingsmaatregelen gaan volstaan om de kredietratings van Griekenland op de huidige niveaus te handhaven.

Mrsnik merkt echter op dat de Griekse regering bijkomende maatregelen zal moetn nemen om het tekort op de begroting terug te dringen tot de beoogde 5,60% van het BBP in het fiscaal jaar 2011.

Standard & Poor's is bovendien van mening dat Griekenland er economisch minder goed voorstaat dan het land doet geloven. De economie zal op middellange termijn veel trager groeien dan de overheid verwacht.

Bovendien werd Griekenland van de CreditWatch lijst verwijderd. Marko Mrsnik, kredietanalist bij Standard & Poor's, gelooft dat de bezuinigingsmaatregelen gaan volstaan om de kredietratings van Griekenland op de huidige niveaus te handhaven. Mrsnik merkt echter op dat de Griekse regering bijkomende maatregelen zal moetn nemen om het tekort op de begroting terug te dringen tot de beoogde 5,60% van het BBP in het fiscaal jaar 2011. Standard & Poor's is bovendien van mening dat Griekenland er economisch minder goed voorstaat dan het land doet geloven. De economie zal op middellange termijn veel trager groeien dan de overheid verwacht.