De prijzen voor woningen zitten al in een dalende trend, dit als gevolg van een forse stijging van het aanbod aan woningen dat op de markt komt. Standard Chartered verwacht echter dat de prijsdaling nog in een stroomversnelling gaat terechtkomen.

Het effect van de maatregelen die door de regering werden aangekondigd, zouden met enige vertraging effect beginnen te hebben. Stephen Green, Chinakenner bij Standard Chartered, stelt vast dat heel wat nieuwbouw recent op de markt is gekomen.

Dat gebeurde op een moment dat de kandidaat-kopers zich eerder voorzichtig begonnen op te stellen. Daardoor gaan de ontwikkelaars gedwongen worden om de prijzen te laten zakken.

De prijzen voor woningen zitten al in een dalende trend, dit als gevolg van een forse stijging van het aanbod aan woningen dat op de markt komt. Standard Chartered verwacht echter dat de prijsdaling nog in een stroomversnelling gaat terechtkomen. Het effect van de maatregelen die door de regering werden aangekondigd, zouden met enige vertraging effect beginnen te hebben. Stephen Green, Chinakenner bij Standard Chartered, stelt vast dat heel wat nieuwbouw recent op de markt is gekomen. Dat gebeurde op een moment dat de kandidaat-kopers zich eerder voorzichtig begonnen op te stellen. Daardoor gaan de ontwikkelaars gedwongen worden om de prijzen te laten zakken.