Wat ABN Amro betreft is het goed nieuws dat Standard Chartered een schikking heeft weten te treffen in deze zaak; de analisten van de bank blijven het aandeel Standard Chartered volgen met een koopadvies.

Eerder deze maand beschuldigden regelgevingsautoriteiten te New York Standard Chartered ervan, voor USD 250 miljard aan verboden transacties te hebben uitgevoerd, onder meer met financiële instellingen in Iran.

Standard Chartered nam in ferme bewoordingen afstand van de omvang van de transactiebedragen.

Wel heeft de Britse bank gisteren een schikking met de autoriteiten van New York geaccepteerd. Standard Chartered zal een boete van USD 340 miljoen betalen aan de Amerikaanse overheid.

De schikking heeft overigens niet betrekking op alle beschuldigingen die geuit zijn aan het adres van Standard Chartered. Zo maken de vermeende illegale transacties met landen als Sudan geen deel uit van de schikkingsovereenkomst.

Goed nieuws voor de bank

Wat ABN Amro betreft is het goed nieuws dat Standard Chartered een schikking heeft bereikt met de Amerikaanse autoriteiten. Hoewel er nog altijd onderzoeken gaande zijn naar mogelijk onrechtmatige transacties van Standard Chartered, menen de analisten van de bank dat de risico's rondom deze Britse bank in hoog tempo afnemen.

Zij zijn onder de indruk van het tempo waarmee Standard Chartered een eerste oplossing voor de ontstane problemen heeft weten te realiseren.

Nu er een schikking is getroffen met de autoriteiten, verwachten de ABN Amro-analisten dat de banklicentie van Standard Chartered in New York niet zal worden ingetrokken.

Verder is het schikkingsbedrag van USD 340 miljoen beduidend lager dan de boetebedragen die vorige week in de media circuleerden (USD 500 miljoen tot USD 700 miljoen).

Volgens ABN Amro zal Standard Chartered in 2012, ondanks de boete, voor het tiende opeenvolgende jaar een recordwinst neerzetten. Het koopadvies voor het aandeel Standard Chartered blijft van kracht.

Wat ABN Amro betreft is het goed nieuws dat Standard Chartered een schikking heeft weten te treffen in deze zaak; de analisten van de bank blijven het aandeel Standard Chartered volgen met een koopadvies. Eerder deze maand beschuldigden regelgevingsautoriteiten te New York Standard Chartered ervan, voor USD 250 miljard aan verboden transacties te hebben uitgevoerd, onder meer met financiële instellingen in Iran. Standard Chartered nam in ferme bewoordingen afstand van de omvang van de transactiebedragen. Wel heeft de Britse bank gisteren een schikking met de autoriteiten van New York geaccepteerd. Standard Chartered zal een boete van USD 340 miljoen betalen aan de Amerikaanse overheid. De schikking heeft overigens niet betrekking op alle beschuldigingen die geuit zijn aan het adres van Standard Chartered. Zo maken de vermeende illegale transacties met landen als Sudan geen deel uit van de schikkingsovereenkomst.Goed nieuws voor de bank Wat ABN Amro betreft is het goed nieuws dat Standard Chartered een schikking heeft bereikt met de Amerikaanse autoriteiten. Hoewel er nog altijd onderzoeken gaande zijn naar mogelijk onrechtmatige transacties van Standard Chartered, menen de analisten van de bank dat de risico's rondom deze Britse bank in hoog tempo afnemen. Zij zijn onder de indruk van het tempo waarmee Standard Chartered een eerste oplossing voor de ontstane problemen heeft weten te realiseren. Nu er een schikking is getroffen met de autoriteiten, verwachten de ABN Amro-analisten dat de banklicentie van Standard Chartered in New York niet zal worden ingetrokken. Verder is het schikkingsbedrag van USD 340 miljoen beduidend lager dan de boetebedragen die vorige week in de media circuleerden (USD 500 miljoen tot USD 700 miljoen). Volgens ABN Amro zal Standard Chartered in 2012, ondanks de boete, voor het tiende opeenvolgende jaar een recordwinst neerzetten. Het koopadvies voor het aandeel Standard Chartered blijft van kracht.