Nadat het Libor-schandaal de reputatie van de Londense City door het slijk haalde, voegt een andere bank daar nu nog wat aan toe. Standard Chartered zou de Amerikanse antiwitwaswetgeving geschonden hebben door transacties uit te voeren met Iraanse banken. In totaal gaat het over 250 miljard dollar aan transacties tussen 2001 en 2007, waar de bank honderden miljoenen aan verdiende.

Het schandaal kan de bank duur te staan komen. Een Britse analist schat de kost voor Standard Chartered op 5,5 miljard dollar. Bovendien kan de bank zijn licentie verliezen van de staat New York, de wieg van Wall Street en de Amerikaanse dollar. Zonder licentie kan de bank geen dollartransacties meer uitvoeren voor zijn klanten in de VS en in de groeilanden, waar de bank zeer actief is.
Standard Chartered probeert de bom te ontmijnen door te stellen dat 99,9% van de transacties met Iran in orde is met de wetgeving.

De transacties die niet zouden overeenstemmen met de Amerikaanse wet zouden samen amper 14 miljoen dollar bedragen. Beleggers vrezen echter het ergste en sturen de bank vandaag meer dan 20% lager.

Nadat het Libor-schandaal de reputatie van de Londense City door het slijk haalde, voegt een andere bank daar nu nog wat aan toe. Standard Chartered zou de Amerikanse antiwitwaswetgeving geschonden hebben door transacties uit te voeren met Iraanse banken. In totaal gaat het over 250 miljard dollar aan transacties tussen 2001 en 2007, waar de bank honderden miljoenen aan verdiende. Het schandaal kan de bank duur te staan komen. Een Britse analist schat de kost voor Standard Chartered op 5,5 miljard dollar. Bovendien kan de bank zijn licentie verliezen van de staat New York, de wieg van Wall Street en de Amerikaanse dollar. Zonder licentie kan de bank geen dollartransacties meer uitvoeren voor zijn klanten in de VS en in de groeilanden, waar de bank zeer actief is. Standard Chartered probeert de bom te ontmijnen door te stellen dat 99,9% van de transacties met Iran in orde is met de wetgeving.De transacties die niet zouden overeenstemmen met de Amerikaanse wet zouden samen amper 14 miljoen dollar bedragen. Beleggers vrezen echter het ergste en sturen de bank vandaag meer dan 20% lager.