Met alle respect van de wereld, die hebben we slechts in beperkte mate gezien. Zowel grote als kleine beleggers zijn op bescheiden schaal in goud gestapt, in de Verenigde Staten meestal via de meeste populaire ETF State Street Corp.'s SPDR Gold Trust GLD.

Dat fonds bezat op zijn piek 1351 ton, maar inmiddels is dat teruggevallen tot 919 ton. De bodem werd onlangs bereikt op 909 ton. Wat is er misgelopen? Zowel grote als kleine beleggers hadden er op gerekend dat op een bepaald moment er een massale toevloed van geld zou zijn naar de goudmarkt, maar die is uiteindelijk uitgebleven.

Met alle respect van de wereld, die hebben we slechts in beperkte mate gezien. Zowel grote als kleine beleggers zijn op bescheiden schaal in goud gestapt, in de Verenigde Staten meestal via de meeste populaire ETF State Street Corp.'s SPDR Gold Trust GLD. Dat fonds bezat op zijn piek 1351 ton, maar inmiddels is dat teruggevallen tot 919 ton. De bodem werd onlangs bereikt op 909 ton. Wat is er misgelopen? Zowel grote als kleine beleggers hadden er op gerekend dat op een bepaald moment er een massale toevloed van geld zou zijn naar de goudmarkt, maar die is uiteindelijk uitgebleven.