De stakingen ondermijnen namelijk de financiële stabiliteit van het land. Het geweld heeft de aandacht van de internationale pers getrokken, heel wat reacties uitgelokt en zodoende de beleggers huiverachtig gemaakt om nog in Zuid-Afrika te beleggen. Deze situatie mag niet te lang duren.

Koers rand staat onder druk

De staking is op 10 begonnen bij Lonmin Plc's Marikana platinamijn en verspreidde zich vervolgens naar Gold Fields Ltd., AngloGold Ashanti Ltd., Kumba Iron Ore Ltd. en Anglo American Platinum Ltd. In de afgelopen twee maanden is de koers van de rand verzwakt en hebben Moody's Investors Service en Standard & Poor's hun kredietrating voor Zuid-Afrika verlaagd.

Lesetja Kganyago, deputy governeur van de Reserve Bank, merkt op dat ondanks de uitdagingen waar het land mee wordt geconfronteerd de financiële situatie van het land gezond blijft. Tijdens de financiële crisis van 2008 hebben de banken van het land goed kunnen standhouden.

De stakingen ondermijnen namelijk de financiële stabiliteit van het land. Het geweld heeft de aandacht van de internationale pers getrokken, heel wat reacties uitgelokt en zodoende de beleggers huiverachtig gemaakt om nog in Zuid-Afrika te beleggen. Deze situatie mag niet te lang duren. Koers rand staat onder drukDe staking is op 10 begonnen bij Lonmin Plc's Marikana platinamijn en verspreidde zich vervolgens naar Gold Fields Ltd., AngloGold Ashanti Ltd., Kumba Iron Ore Ltd. en Anglo American Platinum Ltd. In de afgelopen twee maanden is de koers van de rand verzwakt en hebben Moody's Investors Service en Standard & Poor's hun kredietrating voor Zuid-Afrika verlaagd. Lesetja Kganyago, deputy governeur van de Reserve Bank, merkt op dat ondanks de uitdagingen waar het land mee wordt geconfronteerd de financiële situatie van het land gezond blijft. Tijdens de financiële crisis van 2008 hebben de banken van het land goed kunnen standhouden.