Het grote gevaar dreigt de Amerikaanse dollar te worden. In de jaren 30 van de vorige eeuw was de waarde van de dollar gebaseerd op zilver, tegenwoordig alleen op vertrouwen. Zodra iedereen zal zien dat de keizer geen kleren draagt, kan zich een financiële ramp voltrekken.

Stagflatie of zelfs hoge inflatie zullen onvermijdelijk worden wanneer de dollar onderuit gaat. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de wereld zal kunnen afrekenen met de huidige problemen zonder dat we een bijzonder moeilijke periode zullen moeten doorworstelen.

Het grote gevaar dreigt de Amerikaanse dollar te worden. In de jaren 30 van de vorige eeuw was de waarde van de dollar gebaseerd op zilver, tegenwoordig alleen op vertrouwen. Zodra iedereen zal zien dat de keizer geen kleren draagt, kan zich een financiële ramp voltrekken. Stagflatie of zelfs hoge inflatie zullen onvermijdelijk worden wanneer de dollar onderuit gaat. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de wereld zal kunnen afrekenen met de huidige problemen zonder dat we een bijzonder moeilijke periode zullen moeten doorworstelen.