De belangrijkste opdracht voor de Cypriotische leiders bestaat er echter uit om de depositohouders er van te overtuigen dat de situatie nu onder controle is en dat de bittere pil doorgeslikt is. Alternatieve oplossingen zouden echter veel nog veel erger zijn geweest.

Bovendien is het eiland er zeker nog niet bovenop, het kan jaren duren alvorens de economie zich heeft hersteld. In ieder geval belooft de sociale kostprijs van de reddingsoperatie enorm hoog op te lopen. Cyprus zou met andere woorden een soort Marshallplan kunnen gebruiken.

De belangrijkste opdracht voor de Cypriotische leiders bestaat er echter uit om de depositohouders er van te overtuigen dat de situatie nu onder controle is en dat de bittere pil doorgeslikt is. Alternatieve oplossingen zouden echter veel nog veel erger zijn geweest. Bovendien is het eiland er zeker nog niet bovenop, het kan jaren duren alvorens de economie zich heeft hersteld. In ieder geval belooft de sociale kostprijs van de reddingsoperatie enorm hoog op te lopen. Cyprus zou met andere woorden een soort Marshallplan kunnen gebruiken.