Wanneer we dieper in de cijfers kijken, zien we dat de orders voor industriële machines met 13,5% stegen. Daarentegen daalden de orders voor luchtvaartmaterieel met 28,9%.

Ook kwamen er cijfers naar buiten over de huizenprijzen in Amerika. Deze waren 18% lager dan een jaar eerder. Toch is dit niet verwonderlijk, want eerder kwamen al cijfers naar buiten dat de verkoop van bestaande en nieuwe huizen voor het eerst weer stegen.

De huizenprijzen zullen waarschijnlijk komende maanden nog onder druk blijven staan, want normaliter duurt het circa driekwart jaar voordat de voorraad aan te-koop-staande-huizen beduidend afneemt. Op dat moment kunnen prijzen pas gaan stabiliseren.

Stabilisatie van de Amerikaanse huizenmarkt is een van de belangrijke voorwaarden om weer wat positiever te worden over de aandelenmarkt.

Voorlopig blijft ABN Amro adviseren om aandelen in de portefeuille te onderwegen, maar wanneer de hoeveelheid aandelen te ver van het portefeuillemodel afwijkt fundamenteel sterke bedrijven met een gezonde balans bij te kopen.

Wanneer we dieper in de cijfers kijken, zien we dat de orders voor industriële machines met 13,5% stegen. Daarentegen daalden de orders voor luchtvaartmaterieel met 28,9%. Ook kwamen er cijfers naar buiten over de huizenprijzen in Amerika. Deze waren 18% lager dan een jaar eerder. Toch is dit niet verwonderlijk, want eerder kwamen al cijfers naar buiten dat de verkoop van bestaande en nieuwe huizen voor het eerst weer stegen. De huizenprijzen zullen waarschijnlijk komende maanden nog onder druk blijven staan, want normaliter duurt het circa driekwart jaar voordat de voorraad aan te-koop-staande-huizen beduidend afneemt. Op dat moment kunnen prijzen pas gaan stabiliseren.Stabilisatie van de Amerikaanse huizenmarkt is een van de belangrijke voorwaarden om weer wat positiever te worden over de aandelenmarkt. Voorlopig blijft ABN Amro adviseren om aandelen in de portefeuille te onderwegen, maar wanneer de hoeveelheid aandelen te ver van het portefeuillemodel afwijkt fundamenteel sterke bedrijven met een gezonde balans bij te kopen.