De groei in Goods ID werd afgeremd door de daling van de Britse pond tegenover de euro. De daling van de omzet in de People ID divisie wordt verklaard doordat bepaalde kortetermijn contracten (van het type Build & Transfer) pas aan het einde van 2008 werden ondertekend.

Deze contracten worden uitgevoerd in 2009. Verschillende contracten op een langere termijn zijn effectief van start gegaan in de loop van 2008 (contract van biometrische paspoorten in Ivoorkust en contract van de Portugese electronische identiteitskaart) en lopen verder in 2009.

De bruto marge van de groep is aanzienlijk gestegen, zowel in absolute waarde (77,4 miljoen €) als in pecentage van de verkopen (43,6% tegenover 41,8% vorig boekjaar).

Deze stijging is het resultaat van verdere inspanningen van Zetes om het aandeel te verhogen van diensten en software in de oplossingen die aan de klanten worden aangeboden.

Na de afschrijvingen en waardeverminderingen, in lijn met die van 2007, bedraagt de EBIT 8,5 miljoen € of een marge EBIT/omzet van 4,8%.

De groei in Goods ID werd afgeremd door de daling van de Britse pond tegenover de euro. De daling van de omzet in de People ID divisie wordt verklaard doordat bepaalde kortetermijn contracten (van het type Build & Transfer) pas aan het einde van 2008 werden ondertekend. Deze contracten worden uitgevoerd in 2009. Verschillende contracten op een langere termijn zijn effectief van start gegaan in de loop van 2008 (contract van biometrische paspoorten in Ivoorkust en contract van de Portugese electronische identiteitskaart) en lopen verder in 2009.De bruto marge van de groep is aanzienlijk gestegen, zowel in absolute waarde (77,4 miljoen €) als in pecentage van de verkopen (43,6% tegenover 41,8% vorig boekjaar). Deze stijging is het resultaat van verdere inspanningen van Zetes om het aandeel te verhogen van diensten en software in de oplossingen die aan de klanten worden aangeboden.Na de afschrijvingen en waardeverminderingen, in lijn met die van 2007, bedraagt de EBIT 8,5 miljoen € of een marge EBIT/omzet van 4,8%.