Bovendien steeg de dollar in pariteit tegenover de Zwiterse frank. De Spaanse 10-jarige staatsobligatie daalde voor de 10de dag op rij, waarbij het rendement met 11 basispunten daalde.

Het rendement op de Ierse staatsobligatie steeg voor de derde dag op rij, met nog eens 12 basispunten extra. LCH verhoogde al voor de derde keer deze maand de waarborgen voor de handel in Ierse staatsobligaties, ditmaal van 30% naar 45%.

Ulrich Wortberg, fixed-income analist bij Helaba Landesbank Hessen-Thueringen, stelt vast dat de terugkeer van de rust op de financiële markten als gevolg van het reddingsplan voor Ierland geen lang leven was beschoren. De risicopremies nemen opnieuw toe.

Bovendien steeg de dollar in pariteit tegenover de Zwiterse frank. De Spaanse 10-jarige staatsobligatie daalde voor de 10de dag op rij, waarbij het rendement met 11 basispunten daalde. Het rendement op de Ierse staatsobligatie steeg voor de derde dag op rij, met nog eens 12 basispunten extra. LCH verhoogde al voor de derde keer deze maand de waarborgen voor de handel in Ierse staatsobligaties, ditmaal van 30% naar 45%. Ulrich Wortberg, fixed-income analist bij Helaba Landesbank Hessen-Thueringen, stelt vast dat de terugkeer van de rust op de financiële markten als gevolg van het reddingsplan voor Ierland geen lang leven was beschoren. De risicopremies nemen opnieuw toe.