Het rendement op de tweejarige staatsobligatie bereikte een dieptepunt op 0,55%. Yves Lamoureux, investment advisor bij Macquarie Private Wealth, zegt dat we ons moeten voorbereiden op meer slecht nieuws.

Daardoor zal volgens Lamoureux het rendement op staatsobligaties nog verder dalen. Staatsobligaties zijn zodoende nog steeds koopwaardig, er is geen sprake van een zeepbel op de obligatiemarkt.

Yves Lamoureux is van mening dat zowel het derde als het vierde kwartaal op economisch vlak gaan tegenvallen. Hij verwacht dat het rendement op 30-jarige Amerikaanse staatsobligaties gaat terugvallen tot het niveau van de Duitse en Japanse, dat zich rond 2,575% situeert.

Volgens Yves Lamoureux bedraagt het "natural equilibrium" voor obligatierendementen gemiddeld 2 tot 4% sinds 1900. We mogen ons dus niet blindstaren op de rendementen uit de voorbije decennia.

Het rendement op de tweejarige staatsobligatie bereikte een dieptepunt op 0,55%. Yves Lamoureux, investment advisor bij Macquarie Private Wealth, zegt dat we ons moeten voorbereiden op meer slecht nieuws. Daardoor zal volgens Lamoureux het rendement op staatsobligaties nog verder dalen. Staatsobligaties zijn zodoende nog steeds koopwaardig, er is geen sprake van een zeepbel op de obligatiemarkt. Yves Lamoureux is van mening dat zowel het derde als het vierde kwartaal op economisch vlak gaan tegenvallen. Hij verwacht dat het rendement op 30-jarige Amerikaanse staatsobligaties gaat terugvallen tot het niveau van de Duitse en Japanse, dat zich rond 2,575% situeert. Volgens Yves Lamoureux bedraagt het "natural equilibrium" voor obligatierendementen gemiddeld 2 tot 4% sinds 1900. We mogen ons dus niet blindstaren op de rendementen uit de voorbije decennia.