Opnieuw negatieve reclame

Onder andere hebben de grote mijnbouwers Randgold Resources en AngloGold Ashanti er mijnen. Ook zijn diverse junior exploratie bedrijven er met mijnbouwprojecten aanwezig, zoals Roex Resources, Avio resources en Avnel Recources.

Vorig jaar was dit land ook al in de media vanwege de kinderen die er in de mijnbouw werken. Nu wordt het land ook nog eens opgeschrikt door een staatsgreep.

Koersen mijnbouwers onder druk

De koersen van diverse mijnbouwers kwamen nogal onder druk te staan toen het nieuws in de media kwam. Van sommige bedrijven verdampte meer dan 15% van de koers.

Alle mijnbouwers laten haastig weten geen last te hebben van deze staatsgreep en dat ze 'gewoon' door kunnen werken. Alan Fine, PR manager AngloGold zei: "Onze activiteiten, die op een redelijke afstand van Bamako liggen, worden niet verstoord. Uiteraard volgen we de gang van zaken wel op de voet."

Rust moet zo snel mogelijk terugkeren

Ook junior mijnbouwer Avnel Gold liet middels Mr. Roy Meade, Executive Director of Operations in Kalana weten dat zowel de mijnbouwactiviteiten zelf als de exploratieactiviteiten gewoon verder gezet worden.

Volgens Meade was de situatie in de gemeenten rondom de mijnen van Avnel Gold volledig onder controle. Diverse mijnen zijn echter ook deels in handen van de overheid in Mali. Mogelijk zullen dus de koersen volgens Geers toch nog wel onder enige druk blijven, totdat de rust weer gekeerd is in dit land.

Opnieuw negatieve reclame Onder andere hebben de grote mijnbouwers Randgold Resources en AngloGold Ashanti er mijnen. Ook zijn diverse junior exploratie bedrijven er met mijnbouwprojecten aanwezig, zoals Roex Resources, Avio resources en Avnel Recources. Vorig jaar was dit land ook al in de media vanwege de kinderen die er in de mijnbouw werken. Nu wordt het land ook nog eens opgeschrikt door een staatsgreep. Koersen mijnbouwers onder druk De koersen van diverse mijnbouwers kwamen nogal onder druk te staan toen het nieuws in de media kwam. Van sommige bedrijven verdampte meer dan 15% van de koers. Alle mijnbouwers laten haastig weten geen last te hebben van deze staatsgreep en dat ze 'gewoon' door kunnen werken. Alan Fine, PR manager AngloGold zei: "Onze activiteiten, die op een redelijke afstand van Bamako liggen, worden niet verstoord. Uiteraard volgen we de gang van zaken wel op de voet."Rust moet zo snel mogelijk terugkeren Ook junior mijnbouwer Avnel Gold liet middels Mr. Roy Meade, Executive Director of Operations in Kalana weten dat zowel de mijnbouwactiviteiten zelf als de exploratieactiviteiten gewoon verder gezet worden. Volgens Meade was de situatie in de gemeenten rondom de mijnen van Avnel Gold volledig onder controle. Diverse mijnen zijn echter ook deels in handen van de overheid in Mali. Mogelijk zullen dus de koersen volgens Geers toch nog wel onder enige druk blijven, totdat de rust weer gekeerd is in dit land.