Of dat gunstig is voor de economie is de vraag. Nog afgezien van het monopolie op de kosten voor de bancaire dienstverlening. Die loopt de laatste jaren alleen maar op.

Toezichtkosten die alleen maar toenemen worden op uiteindelijk op de klanten afgeschoven.

Mario Draghi van de ECB deed afgelopen week ook een opmerkelijke uitspraak. Spaarders moesten niet klagen over de lage rente.

Immers door die lage rente konden veel banken blijven bestaan en lopen spaarders minder risico. Men zou dus de redenatie kunnen aanhangen dat hoe hoger de kosten van een bank zijn hoe veiliger deze in de toekomst is.

Het tijdperk dat financiële dienstverlening gratis was is duidelijk voorbij. Linksom of rechtsom de burger moet er uiteindelijk voor opdraaien.

Of dat gunstig is voor de economie is de vraag. Nog afgezien van het monopolie op de kosten voor de bancaire dienstverlening. Die loopt de laatste jaren alleen maar op. Toezichtkosten die alleen maar toenemen worden op uiteindelijk op de klanten afgeschoven. Mario Draghi van de ECB deed afgelopen week ook een opmerkelijke uitspraak. Spaarders moesten niet klagen over de lage rente. Immers door die lage rente konden veel banken blijven bestaan en lopen spaarders minder risico. Men zou dus de redenatie kunnen aanhangen dat hoe hoger de kosten van een bank zijn hoe veiliger deze in de toekomst is. Het tijdperk dat financiële dienstverlening gratis was is duidelijk voorbij. Linksom of rechtsom de burger moet er uiteindelijk voor opdraaien.