Volgens Rolet is het antwoord op deze vraag positief, want Frankrijk is het volgende land dat zal moeten gered worden. Hij geeft wel toe dat waarschijnlijk eerst Portugal en Frankrijk aan bod gaan komen.

Het probleem met Frankrijk is het feit dat het begrotingsdeficiet van het land veel hoger is dan iedereen zich realiseert. Vroeg of laat zal blijken hoe diep Frankrijk wel in de schulden zit.

Francois Mallet, head of equity bijKepler Capital Markets, deelt de mening van Rolet echter niet. Het tekort op de begroting bedraagt in Frankrijk maar 7,50%, terwijl de totale schuldenberg 78% van het BBP bedraagt. Dat is veel minder dan in andere landen. Ter vergelijking: de Duitse schuldenberg bedraagt 73% van het BBP.

Volgens Rolet is het antwoord op deze vraag positief, want Frankrijk is het volgende land dat zal moeten gered worden. Hij geeft wel toe dat waarschijnlijk eerst Portugal en Frankrijk aan bod gaan komen. Het probleem met Frankrijk is het feit dat het begrotingsdeficiet van het land veel hoger is dan iedereen zich realiseert. Vroeg of laat zal blijken hoe diep Frankrijk wel in de schulden zit. Francois Mallet, head of equity bijKepler Capital Markets, deelt de mening van Rolet echter niet. Het tekort op de begroting bedraagt in Frankrijk maar 7,50%, terwijl de totale schuldenberg 78% van het BBP bedraagt. Dat is veel minder dan in andere landen. Ter vergelijking: de Duitse schuldenberg bedraagt 73% van het BBP.