De regering van eerste minister Naoto Kan is daar tot dusver nog niet in geslaagd. Dat is alleszins de mening van Tobias Harris, auteur van het boek "Observing Japan".

Die verwacht dat dezelfde problemen die de PIIGS in moeilijkheden hebben gebracht ook in Japan gaan opduiken. Uit een rondvraag blijkt dat nog maar 26% van de Japanners achter de regering van Kan staat.

In oktober was dat nog 49%. De problemen in Japan kunnen beginnen wanneer de economische groei gaat vertragen en wanneer de sterke yen de export gaat afremmen.

De regering van eerste minister Naoto Kan is daar tot dusver nog niet in geslaagd. Dat is alleszins de mening van Tobias Harris, auteur van het boek "Observing Japan". Die verwacht dat dezelfde problemen die de PIIGS in moeilijkheden hebben gebracht ook in Japan gaan opduiken. Uit een rondvraag blijkt dat nog maar 26% van de Japanners achter de regering van Kan staat. In oktober was dat nog 49%. De problemen in Japan kunnen beginnen wanneer de economische groei gaat vertragen en wanneer de sterke yen de export gaat afremmen.