De Reserve Bank of India verhoogde eerder deze week haar basisrente met 25 basispunten. Het was al de zevende keer op rij dat de Indische centrale bank haar basisrente verhoogde.

India wil uiteraard de inflatie een halt toeroepen, maar loopt het risico dat ook de economische groei tot stilstand gaat worden gebracht. Daardoor zou ook de beurs aan kracht inboeten.

Technisch ziet het plaatje voor de Sensex, de toonaangevende Indische beursindex, er niet zo schitterend uit. Er heeft zich een head-and-shoulder pattern gevormd en dat wil zeggen dat we aan de vooravond van een grote baissemarkt kunnen staan.

De Reserve Bank of India verhoogde eerder deze week haar basisrente met 25 basispunten. Het was al de zevende keer op rij dat de Indische centrale bank haar basisrente verhoogde. India wil uiteraard de inflatie een halt toeroepen, maar loopt het risico dat ook de economische groei tot stilstand gaat worden gebracht. Daardoor zou ook de beurs aan kracht inboeten. Technisch ziet het plaatje voor de Sensex, de toonaangevende Indische beursindex, er niet zo schitterend uit. Er heeft zich een head-and-shoulder pattern gevormd en dat wil zeggen dat we aan de vooravond van een grote baissemarkt kunnen staan.