Maar de risico's verbonden aan deze strategie mogen niet onderschat worden. Choyleva waarschuwt dat een zwakkere punt de prijzen van een aantal activa kunnen doen dalen. Chinese bedrijven moeten namelijk hun uitstaande schulden in vreemde valuta's nog altijd kunnen betalen.

Staat het Chinees kaartenhuisje op instorten? Het blijkt dat telkens als de People's Bank of China in actie komt, de liquiditeiten op de markt opdrogen. China heeft daarenboven veel geld opgehaald in het buitenland in dubieuze producten geïnvesteerd en daar dreigt nog een golf van faillissementen te ontstaan.

Maar de risico's verbonden aan deze strategie mogen niet onderschat worden. Choyleva waarschuwt dat een zwakkere punt de prijzen van een aantal activa kunnen doen dalen. Chinese bedrijven moeten namelijk hun uitstaande schulden in vreemde valuta's nog altijd kunnen betalen. Staat het Chinees kaartenhuisje op instorten? Het blijkt dat telkens als de People's Bank of China in actie komt, de liquiditeiten op de markt opdrogen. China heeft daarenboven veel geld opgehaald in het buitenland in dubieuze producten geïnvesteerd en daar dreigt nog een golf van faillissementen te ontstaan.