In dat verband wordt meteen de link gelegd tussen Griekenland en Ierland. Laatstgenoemd land kreeg eveneens met economisch stormweer af te rekenen en zag zich gedwongen om ingrijpende maatregelen te treffen.

Hans-Guenter Redeker, head foreign-exchange strategie bij BNP Paribas in Londen, wijst er op dat de Ierse economie tijdens het vierde kwartaal van vorig jaar met 2,30% kromp.

Tijdens het kwartaal voordien kromp het BBP slechts met 0,10%. Volgens Redeker staat Griekenland nu een gelijkaardig scenario te wachten, scenario dat uiteindelijk in deflatie kan uitlopen.

Overigens blijft ook de euro zwak gestemd. De koers van de euro heeft zich weliswaar wat hersteld, maar op weekbasis was er voor de Europese eenheidsmunt toch een verlies van anderhalf procent.

In dat verband wordt meteen de link gelegd tussen Griekenland en Ierland. Laatstgenoemd land kreeg eveneens met economisch stormweer af te rekenen en zag zich gedwongen om ingrijpende maatregelen te treffen. Hans-Guenter Redeker, head foreign-exchange strategie bij BNP Paribas in Londen, wijst er op dat de Ierse economie tijdens het vierde kwartaal van vorig jaar met 2,30% kromp. Tijdens het kwartaal voordien kromp het BBP slechts met 0,10%. Volgens Redeker staat Griekenland nu een gelijkaardig scenario te wachten, scenario dat uiteindelijk in deflatie kan uitlopen. Overigens blijft ook de euro zwak gestemd. De koers van de euro heeft zich weliswaar wat hersteld, maar op weekbasis was er voor de Europese eenheidsmunt toch een verlies van anderhalf procent.