De economie moet namelijk een bocht van 90° maken, komende van een exportgerichte economie en met als einddoel een consumentengerichte economie, wat onvermijdelijk met een groeivertraging gepaard zal gaan. Niemand durft echter te voorop te stellen hoe diep de economie moet wegzakken alvorens er politieke onrust ontstaat.

De kapitaalvlucht uit China en de toegenomen problemen voor Europeanen en Amerikanen om aan een visa te raken, laat echter weinig goeds verhopen. Vast staat in ieder geval dat de Chinese regering zich op onverkend terrein bevindt en het valt onmogelijk te voorspellen waar de huidige evolutie zal eindigen.

De economie moet namelijk een bocht van 90° maken, komende van een exportgerichte economie en met als einddoel een consumentengerichte economie, wat onvermijdelijk met een groeivertraging gepaard zal gaan. Niemand durft echter te voorop te stellen hoe diep de economie moet wegzakken alvorens er politieke onrust ontstaat. De kapitaalvlucht uit China en de toegenomen problemen voor Europeanen en Amerikanen om aan een visa te raken, laat echter weinig goeds verhopen. Vast staat in ieder geval dat de Chinese regering zich op onverkend terrein bevindt en het valt onmogelijk te voorspellen waar de huidige evolutie zal eindigen.