De beurzen en ook de obligatiemarkten tonen echter een heel ander beeld, op basis hiervan zou men kunnen afleiden dat Europa opnieuw aan de rand van de afgrond staat. De beurskoersen kregen in de afgelopen weken rake klappen, waarbij het verlies voor de Griekse beurs zelfs opliep tot bijna 7%.

Maar niet alleen de periferie kreeg klappen, ook de beurzen van de kernlanden bakten er weinig van. De Europese VIX, de index die de volatiliteit van de beurzen meet, steeg tot het hoogste niveau in een maand. Bovendien gingen ook de Europese perifere obligaties flink lager, met onder andere stevige verliezen voor Spaanse en Portugese obligaties.

De beurzen en ook de obligatiemarkten tonen echter een heel ander beeld, op basis hiervan zou men kunnen afleiden dat Europa opnieuw aan de rand van de afgrond staat. De beurskoersen kregen in de afgelopen weken rake klappen, waarbij het verlies voor de Griekse beurs zelfs opliep tot bijna 7%. Maar niet alleen de periferie kreeg klappen, ook de beurzen van de kernlanden bakten er weinig van. De Europese VIX, de index die de volatiliteit van de beurzen meet, steeg tot het hoogste niveau in een maand. Bovendien gingen ook de Europese perifere obligaties flink lager, met onder andere stevige verliezen voor Spaanse en Portugese obligaties.