Die Zuid-Koreaanse export geldt traditioneel als de kanarie in de koolmijn, ze gaf in het verleden telkens betrouwbare indicaties over de richting die de Aziatische economieën zullen inslaan. In juni is de Zuid-Koreaanse export met 0,10% gedaald, een dalig die eerder onverwacht kwam.

Mogelijk vormt die daling een voorbode van een algemene economische terugval. Maar waarom wordt die Zuid-Koreaanse export de kanarie in de koolmijn genoemd? Heel eenvoudig, de cijfers over de uitvoer van Zuid-Korea zijn de eerste belangrijke die in de regio gepubliceerd worden.

Die Zuid-Koreaanse export geldt traditioneel als de kanarie in de koolmijn, ze gaf in het verleden telkens betrouwbare indicaties over de richting die de Aziatische economieën zullen inslaan. In juni is de Zuid-Koreaanse export met 0,10% gedaald, een dalig die eerder onverwacht kwam. Mogelijk vormt die daling een voorbode van een algemene economische terugval. Maar waarom wordt die Zuid-Koreaanse export de kanarie in de koolmijn genoemd? Heel eenvoudig, de cijfers over de uitvoer van Zuid-Korea zijn de eerste belangrijke die in de regio gepubliceerd worden.