Sinds de olieprijs in 2002 uitbodemde, heeft de markt altijd geloofd dat nieuwe aanvoer de prijs onder druk zou blijven zetten. Ondanks alle verhalen over nieuwe productie, gaande van de uitbreiding van de olievelden in Irak en Libië tot en met de schaalolie en -aardgasvoorraden in de Verenigde Staten, is de productie echter niet gestegen.

Die productie is integendeel gestabiliseerd en het ziet er niet naar uit dat we op dat vlak op korte of middellange termijn veel nieuws mogen verwachten. Volgens oliespecialist Harris Kupperman zal het gebrek aan nieuw aanbod de olieprijs door het dak jagen. Staat de olieprijs eindelijk klaar voor de grote uitbraak naar boven? Volgens Kupperman zou het antwoord op deze vraag wel eens 'ja' kunnen luiden.

Sinds de olieprijs in 2002 uitbodemde, heeft de markt altijd geloofd dat nieuwe aanvoer de prijs onder druk zou blijven zetten. Ondanks alle verhalen over nieuwe productie, gaande van de uitbreiding van de olievelden in Irak en Libië tot en met de schaalolie en -aardgasvoorraden in de Verenigde Staten, is de productie echter niet gestegen. Die productie is integendeel gestabiliseerd en het ziet er niet naar uit dat we op dat vlak op korte of middellange termijn veel nieuws mogen verwachten. Volgens oliespecialist Harris Kupperman zal het gebrek aan nieuw aanbod de olieprijs door het dak jagen. Staat de olieprijs eindelijk klaar voor de grote uitbraak naar boven? Volgens Kupperman zou het antwoord op deze vraag wel eens 'ja' kunnen luiden.