Dit lid van de raad van bestuur van de Europese Centrale Bank nam om familiale redenen afscheid van zijn functie bij de centrale bank, hij wordt in de nieuwe regering vice minister van Arbeid. Eveneens opvallend is dat Wolfgang Schaüble minister van Financiën blijft.

Staat de ECB klaar om een eigen quantative easing te ontplooien? Het vertrek van Asmussen zou een indicatie in die richting kunnen vormen. Iedereen kijkt nu of ook Jens Weidmann de ring zal verlaten. In dat geval kan de ECB klaar staan om een draai van 90° te maken in haar monetaire politiek.

Dit lid van de raad van bestuur van de Europese Centrale Bank nam om familiale redenen afscheid van zijn functie bij de centrale bank, hij wordt in de nieuwe regering vice minister van Arbeid. Eveneens opvallend is dat Wolfgang Schaüble minister van Financiën blijft. Staat de ECB klaar om een eigen quantative easing te ontplooien? Het vertrek van Asmussen zou een indicatie in die richting kunnen vormen. Iedereen kijkt nu of ook Jens Weidmann de ring zal verlaten. In dat geval kan de ECB klaar staan om een draai van 90° te maken in haar monetaire politiek.