De index kwam uit op 50,50, tegenover 51,60 in maart. De consensusverwachting bij de analisten lag op een terugval tot slechts 51,50.

Elke lezing van de index boven 50 betekent dat de activiteiten in de verwerkende sector nog groei vertonen. De PMI raakte dus eigenlijk slechts met de hakken over de sloot.

Tim Condon, head of research Asia bij ING, sprak van een stevige misser. Sommige economen gingen nog een stap verder en durfden zelfs te gewagen van een bungee jump die de Chinese economie op het punt staat te maken. Mogelijk zal de groei volledig stilvallen, terwijl zelfs een krimp niet valt uit te sluiten.

De index kwam uit op 50,50, tegenover 51,60 in maart. De consensusverwachting bij de analisten lag op een terugval tot slechts 51,50. Elke lezing van de index boven 50 betekent dat de activiteiten in de verwerkende sector nog groei vertonen. De PMI raakte dus eigenlijk slechts met de hakken over de sloot. Tim Condon, head of research Asia bij ING, sprak van een stevige misser. Sommige economen gingen nog een stap verder en durfden zelfs te gewagen van een bungee jump die de Chinese economie op het punt staat te maken. Mogelijk zal de groei volledig stilvallen, terwijl zelfs een krimp niet valt uit te sluiten.