Uit de meest recent gepubliceerde macro-economische indicatoren blijkt namelijk dat de economie in de Verenigde Staten weer aan het aantrekken is. Daardoor kan de dollar opnieuw sterker worden.

Tsutomu Soma, bond and currency dealer bij Okasan Securities Co. in Tokio, is van mening dat de FED gaat overwegen om haar politiek van monetaire verruiming terug te schroeven.

De Amerikaanse centrale bank zou bovendien klaarstaan om de renteteugels weer aan te trekken. De futures op de Chicago Board of Trade geven aan dat er 48% kans is dat de basisrente tegen januari van volgend jaar zal worden verhoogd.

Uit de meest recent gepubliceerde macro-economische indicatoren blijkt namelijk dat de economie in de Verenigde Staten weer aan het aantrekken is. Daardoor kan de dollar opnieuw sterker worden. Tsutomu Soma, bond and currency dealer bij Okasan Securities Co. in Tokio, is van mening dat de FED gaat overwegen om haar politiek van monetaire verruiming terug te schroeven. De Amerikaanse centrale bank zou bovendien klaarstaan om de renteteugels weer aan te trekken. De futures op de Chicago Board of Trade geven aan dat er 48% kans is dat de basisrente tegen januari van volgend jaar zal worden verhoogd.