Staan we aan de vooravond van het einde van onze welvaart? Doemdenkeners en onheilsprofeten zijn er altijd al geweest, maar Burhauser relativeert het pessimisme toch enigszins. Technologische innovaties kunnen nieuwe welvaart brengen, maar die moeten zich dan wel doorzetten.

Volgens IHS Global Insight berekende dat nieuwe bronnen van olie en gas (het schaalolie-gebeuren) de Amerikaanse economie een duwtje in de rug kan geven. Het inkomen van de doorsnee Amerikaan kan tegen 2025 met gemiddeld 3500 dollarstijgen als gevolg van de nieuwe technologieën, waarvan sommigen nu nog niet bekend zijn.

Staan we aan de vooravond van het einde van onze welvaart? Doemdenkeners en onheilsprofeten zijn er altijd al geweest, maar Burhauser relativeert het pessimisme toch enigszins. Technologische innovaties kunnen nieuwe welvaart brengen, maar die moeten zich dan wel doorzetten. Volgens IHS Global Insight berekende dat nieuwe bronnen van olie en gas (het schaalolie-gebeuren) de Amerikaanse economie een duwtje in de rug kan geven. Het inkomen van de doorsnee Amerikaan kan tegen 2025 met gemiddeld 3500 dollarstijgen als gevolg van de nieuwe technologieën, waarvan sommigen nu nog niet bekend zijn.