Tobias Levkovich, chief equity strategist bij Citigroup, gelooft echter niet dat dit geïntepreteerd moet worden als een signaal dat er een berenmark op komst is. In feite vindt er een normale golf van winstnemingen plaats nadat de koersen van een aantal aandelen te fors waren opgelopen.

Om in de richting van een berenmarkt te wijzen, was het signaal niet duidelijk genoeg. Dat zou wel het geval zijn geweest wanneer er een groot aantal sectoren een correctie zouden gemaakt hebben. In dat geval zou er gesproken kunnen worden van een vermoeidheidsgevoel bij de beleggers, nu is dat niet het geval.

Tobias Levkovich, chief equity strategist bij Citigroup, gelooft echter niet dat dit geïntepreteerd moet worden als een signaal dat er een berenmark op komst is. In feite vindt er een normale golf van winstnemingen plaats nadat de koersen van een aantal aandelen te fors waren opgelopen. Om in de richting van een berenmarkt te wijzen, was het signaal niet duidelijk genoeg. Dat zou wel het geval zijn geweest wanneer er een groot aantal sectoren een correctie zouden gemaakt hebben. In dat geval zou er gesproken kunnen worden van een vermoeidheidsgevoel bij de beleggers, nu is dat niet het geval.