Maar niet alleen vlees is duurder geworden, ook de prijzen voor bijvoorbeeld eieren zijn door het dak gevlogen. Dat voorbeeld werd gevolgd door orange juice en nog tal van andere producten. Het kan haast niet anders of voedselinflatie moet vroeg of laat leiden tot een toename van de kerninflatie.

Staan we aan de vooravond van een explosie van de voedselprijzen? Sommige analisten denken van wel en zien daar een signaal in dat er wel degelijk hyperinflatie op komst is. Tegen die achtergrond kan er inderdaad in de komende jaren nog een belangrijke rol zijn weggelegd voor goud als bescherming tegen inflatie.

Maar niet alleen vlees is duurder geworden, ook de prijzen voor bijvoorbeeld eieren zijn door het dak gevlogen. Dat voorbeeld werd gevolgd door orange juice en nog tal van andere producten. Het kan haast niet anders of voedselinflatie moet vroeg of laat leiden tot een toename van de kerninflatie. Staan we aan de vooravond van een explosie van de voedselprijzen? Sommige analisten denken van wel en zien daar een signaal in dat er wel degelijk hyperinflatie op komst is. Tegen die achtergrond kan er inderdaad in de komende jaren nog een belangrijke rol zijn weggelegd voor goud als bescherming tegen inflatie.