Op de bar chart van de semiconductor index is een diamantsformatie gevormd wanneer de intradays pieken en bodems met elkaar worden verbonden. De val uit deze formatie heef de index teruggeduwd tot het laagste punt sinds 10 februari.

John M. Betz, technische analist bij Vermilion, merkt op dat de chipsector bij het herstel van de beurskoersen het voortouw had genomen. Het verkoopsignaal bij de Philadelphia Semiconductor Index zou dan ook een zeer negatief signaal betekenen.

Betz merkt op dat de diamant een relatief zeldzame formatie is die vrijwel uitsluitend opduikt bij een trendommekeer. Hetzelfde plaatje is overigens ook te zien bij een aantal zwaargewichten in de sector, zoals Intel en Advanced Micro Devices.

Thomas J. Lee, chief U.S. equity strategist bij JPMorgan Chase & Co. in New York, merkt op dat de vraag naar halfgeleiders een vrij betrouwbaar beeld geven over de situatie in de Amerikaanse economie.

Op de bar chart van de semiconductor index is een diamantsformatie gevormd wanneer de intradays pieken en bodems met elkaar worden verbonden. De val uit deze formatie heef de index teruggeduwd tot het laagste punt sinds 10 februari. John M. Betz, technische analist bij Vermilion, merkt op dat de chipsector bij het herstel van de beurskoersen het voortouw had genomen. Het verkoopsignaal bij de Philadelphia Semiconductor Index zou dan ook een zeer negatief signaal betekenen. Betz merkt op dat de diamant een relatief zeldzame formatie is die vrijwel uitsluitend opduikt bij een trendommekeer. Hetzelfde plaatje is overigens ook te zien bij een aantal zwaargewichten in de sector, zoals Intel en Advanced Micro Devices. Thomas J. Lee, chief U.S. equity strategist bij JPMorgan Chase & Co. in New York, merkt op dat de vraag naar halfgeleiders een vrij betrouwbaar beeld geven over de situatie in de Amerikaanse economie.