Voorlopig is dat echter alleen het gevolg van de wederopbouw bij de voorraden bij de tussenpersonen, de bedrijven die staal verwerken tot halfafgewerkte en vervolgens afgewerkte producten.

Van een herstel van de eindvraag is echter nog geen sprake, hoogstens is er sprake van een licht aantrekkende van de vraag. De onzekerheid blijft echter nog erg groot, zo blijkt.

Toch was er gisterenmorgen opnieuw goed nieuws. Het Zuid-Koreaanse Posco verhoogde namelijk de winstverwachtingen voor het boekjaar 2009 met bijna een kwart.

Posco trok de guidance voor het operationeel resultaat met 23% op. Het optrekken van de prognoses heeft uiteraard te maken met signalen dat de markt herstelt. De World Steel Association verwacht dat de vraag naar staal volgend jaar met 9,20% kan herstellen.

Voorlopig is dat echter alleen het gevolg van de wederopbouw bij de voorraden bij de tussenpersonen, de bedrijven die staal verwerken tot halfafgewerkte en vervolgens afgewerkte producten. Van een herstel van de eindvraag is echter nog geen sprake, hoogstens is er sprake van een licht aantrekkende van de vraag. De onzekerheid blijft echter nog erg groot, zo blijkt. Toch was er gisterenmorgen opnieuw goed nieuws. Het Zuid-Koreaanse Posco verhoogde namelijk de winstverwachtingen voor het boekjaar 2009 met bijna een kwart. Posco trok de guidance voor het operationeel resultaat met 23% op. Het optrekken van de prognoses heeft uiteraard te maken met signalen dat de markt herstelt. De World Steel Association verwacht dat de vraag naar staal volgend jaar met 9,20% kan herstellen.