De productie van staal blijft vertragen. De import van staal daalde in augustus tot 44,60 miljoen ton, tegenover 51,30 miljoen ton in juli. Ook de nieuwe aankopen van ijzererts daalde.

Tussen april en juli daalden de staalprijzen met 17%. Dat is onder andere ook te wijten aan de inspanningen van de overheid om de economische groei te doen vertragen.

Daarmee mikt de Chinese overheid op de eerste plaats op de bouwsector, die een belangrijke consument van staal is. Ongeveer 40% van de staalproducenten heeft fabrieken op non-actief gezet of de productie teruggeschroefd, zo meldde de China Iron and Steel Association.

De productie van staal blijft vertragen. De import van staal daalde in augustus tot 44,60 miljoen ton, tegenover 51,30 miljoen ton in juli. Ook de nieuwe aankopen van ijzererts daalde. Tussen april en juli daalden de staalprijzen met 17%. Dat is onder andere ook te wijten aan de inspanningen van de overheid om de economische groei te doen vertragen. Daarmee mikt de Chinese overheid op de eerste plaats op de bouwsector, die een belangrijke consument van staal is. Ongeveer 40% van de staalproducenten heeft fabrieken op non-actief gezet of de productie teruggeschroefd, zo meldde de China Iron and Steel Association.