Xing Ziqiang, econoom in Beijging bij China International Capital Corporation, spreekt van een gunstige evolutie wat de Chinese economie betreft. De vertraging heeft de kansen verkleind dat de overheid nieuwe maatregelen gaat aankondigen om de groei af te remmen.

Die stelling wordt bevestigd door Vale SA, de grootste producent van ijzererts in de wereld. Chief Financial Officer Guilherme Cavalcanti ziet de Chinese economie in de onmiddellijke toekomst aan een meer aanvaardbaar tempo groeien

Brian Jackson, emerging markets strateeg voor Royal Bank of Canada, waarschuwt echter voor de fallout van economische zwakte in de Verenigde Staten en in Europa.

Daar zou ook de Chinese economie de gevolgen van ondervinden. In dat geval zou Beijing met nieuwe ondersteuningsmaatregelen moeten komen.

UBS AG econoom Wang Tao denkt dat het Chinese BBP in de tweede helft van het jaar 2% lager zal groeien wanneer de regering daadwerkelijk de aangekondigde energiebesparende maatregelen doorvoert.

Xing Ziqiang, econoom in Beijging bij China International Capital Corporation, spreekt van een gunstige evolutie wat de Chinese economie betreft. De vertraging heeft de kansen verkleind dat de overheid nieuwe maatregelen gaat aankondigen om de groei af te remmen. Die stelling wordt bevestigd door Vale SA, de grootste producent van ijzererts in de wereld. Chief Financial Officer Guilherme Cavalcanti ziet de Chinese economie in de onmiddellijke toekomst aan een meer aanvaardbaar tempo groeien Brian Jackson, emerging markets strateeg voor Royal Bank of Canada, waarschuwt echter voor de fallout van economische zwakte in de Verenigde Staten en in Europa. Daar zou ook de Chinese economie de gevolgen van ondervinden. In dat geval zou Beijing met nieuwe ondersteuningsmaatregelen moeten komen. UBS AG econoom Wang Tao denkt dat het Chinese BBP in de tweede helft van het jaar 2% lager zal groeien wanneer de regering daadwerkelijk de aangekondigde energiebesparende maatregelen doorvoert.