De Japanners zagen de yen steeds verder oplopen in waarde en hun export terug lopen, doordat de Japanse concurrentiepositie verslechterde.

De Bank of Japan besloot daarop nog eens 10 biljoen yen (er was al 70 biljoen gereserveerd) beschikbaar te stellen om buitenlandse obligaties op te kopen en de koers van de yen zo te drukken.

Daarnaast is er volgens Royal Bank of Scotland een interessante ontwikkeling gaande ten aanzien van de Zwitserse frank.

De centrale bank (SNB) aldaar stelde vorig jaar een programma in om de gestegen munt te laten zakken, net als Japan vanwege haar concurrentiepositie.

Hierdoor ligt er nu een soort bodem op 1.20 CHF per euro. Daaronder koopt de SNB vreemde valuta om de frank te laten zakken en de export op peil te houden. Nu de euro aantrekt en de Zwitserse frank in populariteit lijkt te zullen afnemen, een aantrekkelijke belegging voor slimme investereerders.

Extreme uitslagen op de valutamarkten

Valutamarkten zijn over het algemeen zeer stabiel en kennen volgens Royal Bank of Scotland onder de meer volwassen markten een zelfcorrigerend mechanisme.

De laatste tijd zijn er echter extreme uitslagen voorgevallen. Zoals een trader vorige week zei: 'dit heb ik nog nooit gezien!'

Juist daarom denkt Nico Bakker van Royal Bank of Scotland dat de valutamarkt een markt is om in de gaten te houden. De uitslagen zijn groot, maar het zelfcorrigerend vermogen is in tact. Die twee dingen missen we momenteel op de aandelenbeurzen.

Geld stinkt niet

Pecunia non olet - een Latijns gezegde wat vertaald kan worden als 'geld stinkt niet'- gaat wat Bakker betreft daarom momenteel meer op dan ooit. In de valutamarkt ligt momenteel het geld voor het oprapen en ontstaan dankzij maatregelen van centrale banken, kansen voor u met een aantrekkelijke risico-rendementverhouding.

De Japanners zagen de yen steeds verder oplopen in waarde en hun export terug lopen, doordat de Japanse concurrentiepositie verslechterde. De Bank of Japan besloot daarop nog eens 10 biljoen yen (er was al 70 biljoen gereserveerd) beschikbaar te stellen om buitenlandse obligaties op te kopen en de koers van de yen zo te drukken.Daarnaast is er volgens Royal Bank of Scotland een interessante ontwikkeling gaande ten aanzien van de Zwitserse frank. De centrale bank (SNB) aldaar stelde vorig jaar een programma in om de gestegen munt te laten zakken, net als Japan vanwege haar concurrentiepositie. Hierdoor ligt er nu een soort bodem op 1.20 CHF per euro. Daaronder koopt de SNB vreemde valuta om de frank te laten zakken en de export op peil te houden. Nu de euro aantrekt en de Zwitserse frank in populariteit lijkt te zullen afnemen, een aantrekkelijke belegging voor slimme investereerders. Extreme uitslagen op de valutamarktenValutamarkten zijn over het algemeen zeer stabiel en kennen volgens Royal Bank of Scotland onder de meer volwassen markten een zelfcorrigerend mechanisme. De laatste tijd zijn er echter extreme uitslagen voorgevallen. Zoals een trader vorige week zei: 'dit heb ik nog nooit gezien!' Juist daarom denkt Nico Bakker van Royal Bank of Scotland dat de valutamarkt een markt is om in de gaten te houden. De uitslagen zijn groot, maar het zelfcorrigerend vermogen is in tact. Die twee dingen missen we momenteel op de aandelenbeurzen. Geld stinkt nietPecunia non olet - een Latijns gezegde wat vertaald kan worden als 'geld stinkt niet'- gaat wat Bakker betreft daarom momenteel meer op dan ooit. In de valutamarkt ligt momenteel het geld voor het oprapen en ontstaan dankzij maatregelen van centrale banken, kansen voor u met een aantrekkelijke risico-rendementverhouding.