De oppositie wou meer bezuinigen, terwijl de regering de belasting wou verhogen. De risico-opslag voor de 10-jaars obligatie liep vorige week met circa 10 bps op, zo merkt Theodoor Gilissen Bankiers op. Uiteindelijk werd er zaterdag toch een akkoord bereikt.

Ook in Griekenland liep de risico-opslag fors op, na een aantal weken van dalende spreads. De opslag op de 10-jaars obligatie liep vorige week circa 125 bps op en staat weer boven de 8%.

Vorige week werd bekend dat het begrotingstekort in 2009 is uitgekomen op meer dan 15% van het BBP in plaats van de eerder gerapporteerde 13,6%.

Bovendien zei de minister van Financiën dat Griekenland te kampen heeft met tegenvallende belastinginkomsten. Hierdoor kan het land achterblijven bij de plannen om de begroting op orde te brengen.

De oppositie wou meer bezuinigen, terwijl de regering de belasting wou verhogen. De risico-opslag voor de 10-jaars obligatie liep vorige week met circa 10 bps op, zo merkt Theodoor Gilissen Bankiers op. Uiteindelijk werd er zaterdag toch een akkoord bereikt. Ook in Griekenland liep de risico-opslag fors op, na een aantal weken van dalende spreads. De opslag op de 10-jaars obligatie liep vorige week circa 125 bps op en staat weer boven de 8%. Vorige week werd bekend dat het begrotingstekort in 2009 is uitgekomen op meer dan 15% van het BBP in plaats van de eerder gerapporteerde 13,6%. Bovendien zei de minister van Financiën dat Griekenland te kampen heeft met tegenvallende belastinginkomsten. Hierdoor kan het land achterblijven bij de plannen om de begroting op orde te brengen.