Ook de spread tussen de Portugese en de Duitse staatsobligaties stegen met drie basispunten, evenals de spread tussen Italiaanse en Duitse. Van een echte crisissituatie was echter geen sprake.

Er was enige onzekerheid op de markt, rekening houdend met de veiling van Spaanse staatsobligaties op woensdag. Wanneer die slaagt, kan de rust in de eurozone alleszins tijdelijk terugkeren.

Luca Jellinek, head European interest-rate strategy bij Credit Agricole Corporate & Investment Bank, berekende dat bunds dit jaar een rendement van 6% opleverden. Britse gilts gaven eenzelfde rendement, Amerikaanse Treasuries leverden 5,60% op.

Ook de spread tussen de Portugese en de Duitse staatsobligaties stegen met drie basispunten, evenals de spread tussen Italiaanse en Duitse. Van een echte crisissituatie was echter geen sprake. Er was enige onzekerheid op de markt, rekening houdend met de veiling van Spaanse staatsobligaties op woensdag. Wanneer die slaagt, kan de rust in de eurozone alleszins tijdelijk terugkeren. Luca Jellinek, head European interest-rate strategy bij Credit Agricole Corporate & Investment Bank, berekende dat bunds dit jaar een rendement van 6% opleverden. Britse gilts gaven eenzelfde rendement, Amerikaanse Treasuries leverden 5,60% op.