Daardoor kunnen de spreads met Duitse staatsobligaties opnieuw gaan toenemen, dit als gevolg van de vlucht van de beleggers naar veiligheid. In de afgelopen weken kozen de beleggers massaal voor Duitse staatsobligaties en lieten papier van andere landen links liggen.

Ken Wattret, hoofd Europese economie bij BNP Paribas in Londen, vreest dat de turbulentie op de markten gaat terugkeren. Heel wat landen in de eurozone worden met grote uitdagingen op het vlak van de begrotingen geconfronteerd.

Het valt nog af te wachten of de sterkere landen uit de eurozone bereid zijn om de zwakkere landen te ondersteunen, nog los van het feit of ze in staat zijn om dat effectief te doen. Het zou volgens Wattret verstandiger zijn om pre-actief te handelen

liever dan de dingen af te wachten.

Daardoor kunnen de spreads met Duitse staatsobligaties opnieuw gaan toenemen, dit als gevolg van de vlucht van de beleggers naar veiligheid. In de afgelopen weken kozen de beleggers massaal voor Duitse staatsobligaties en lieten papier van andere landen links liggen. Ken Wattret, hoofd Europese economie bij BNP Paribas in Londen, vreest dat de turbulentie op de markten gaat terugkeren. Heel wat landen in de eurozone worden met grote uitdagingen op het vlak van de begrotingen geconfronteerd. Het valt nog af te wachten of de sterkere landen uit de eurozone bereid zijn om de zwakkere landen te ondersteunen, nog los van het feit of ze in staat zijn om dat effectief te doen. Het zou volgens Wattret verstandiger zijn om pre-actief te handelen liever dan de dingen af te wachten.