Het rendement op de 2-jarige staatsobligatie daalde anderzijds met 270 basispunten tot nog 10%. Dat is echter nog steeds het dubbele van het niveau dat op 1 april werd opgetekend.

Glenn Marci, fixed-income strateeg in Frankfurt voor DZ Bank AG, wijst er op dat het gevaar voor een besmetting van de rest van de eurozone nog steeds niet is verdwenen. Dat gevaar kan op een willekeurig moment weer de kop opsteken.

Ook andere landen kregen gisteren weer wat meer ademruimte. Het rendement op de 2-jarige Portugese staatsobligatie daalde met 19 basispunten en de spreads tussen de Portugese en Duitse 10-jarige leningen daalde van 212 naar 205 basispunten. In het geval van Spanje bedroeg het rendement op 2-jarige 1,94%, terwijl de spread met de bunds afnam tot 98 basispunten.

Het rendement op de 2-jarige staatsobligatie daalde anderzijds met 270 basispunten tot nog 10%. Dat is echter nog steeds het dubbele van het niveau dat op 1 april werd opgetekend. Glenn Marci, fixed-income strateeg in Frankfurt voor DZ Bank AG, wijst er op dat het gevaar voor een besmetting van de rest van de eurozone nog steeds niet is verdwenen. Dat gevaar kan op een willekeurig moment weer de kop opsteken. Ook andere landen kregen gisteren weer wat meer ademruimte. Het rendement op de 2-jarige Portugese staatsobligatie daalde met 19 basispunten en de spreads tussen de Portugese en Duitse 10-jarige leningen daalde van 212 naar 205 basispunten. In het geval van Spanje bedroeg het rendement op 2-jarige 1,94%, terwijl de spread met de bunds afnam tot 98 basispunten.