Het US Energy Department maakte gisteren bekend dat de voorraden bij de grootste consument van olie in de wereld opnieuw zijn gestegen. Vooral de stijging van de benzinevoorraden is opvallend.

Voor een vat ruwe olie werd vanmorgen in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 86,94 dollar per vat betaald, of 0,30% meer dan het slotniveau van gisteren.

De spread tussen West Texas Intermediate en Brent bereikte het nieuwe recordniveau van 15,18 dollar. Blijkbaar verwachten de beleggers nog steeds dat de oliebevoorrading naar Europa gevaar kan lopen.

Het US Energy Department maakte gisteren bekend dat de voorraden bij de grootste consument van olie in de wereld opnieuw zijn gestegen. Vooral de stijging van de benzinevoorraden is opvallend. Voor een vat ruwe olie werd vanmorgen in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 86,94 dollar per vat betaald, of 0,30% meer dan het slotniveau van gisteren. De spread tussen West Texas Intermediate en Brent bereikte het nieuwe recordniveau van 15,18 dollar. Blijkbaar verwachten de beleggers nog steeds dat de oliebevoorrading naar Europa gevaar kan lopen.