Het oplopen van deze spread zal samen met de onrust in het Midden-Oosten deze week een discussieonderwerp zijn. Andrey Kryuchenkov, analist voor VTB Capital, is van mening dat de situatie op de oliemarkt momenteel erg moeilijk in te schatten valt.

De exportgerichte landen zijn van mening de olieprijs op een bepaald moment opnieuw kan gaan dalen wanneer de olievoorraden in de Verenigde Staten blijven stijgen wanneer de winter in het noordelijk halfrond eindigt.

Kryuchenkov gelooft echter dat de volatiliteit op de markt hoog zal blijven totdat duidelijk blijkt dat de aanvoer van ruwe olie vanuit het Midden-Oosten veilig wordt gesteld.

Het oplopen van deze spread zal samen met de onrust in het Midden-Oosten deze week een discussieonderwerp zijn. Andrey Kryuchenkov, analist voor VTB Capital, is van mening dat de situatie op de oliemarkt momenteel erg moeilijk in te schatten valt. De exportgerichte landen zijn van mening de olieprijs op een bepaald moment opnieuw kan gaan dalen wanneer de olievoorraden in de Verenigde Staten blijven stijgen wanneer de winter in het noordelijk halfrond eindigt. Kryuchenkov gelooft echter dat de volatiliteit op de markt hoog zal blijven totdat duidelijk blijkt dat de aanvoer van ruwe olie vanuit het Midden-Oosten veilig wordt gesteld.