De spread nam toe met 12 basispunten tot 177 basispunten, wat het hoogste niveau is sinds 1977. Op 10 mei, de dag na de aankondiging van het reddingspakket, viel de spread met 68 basispunten terug tot 97 basispunten.

Harvinder Sian, senior bond strateeg bij Royal Bank of Scotland Group Plc in Londen, is van mening dat de Europese Centrale Bank agressiever moet optreden om het risico op besmetting te voorkomen.

Sian stelt dat wie op zo'n schaal intevenieert in het marktgebeuren ook nadien agressief moet blijven handelen. Dat is tot dusver niet het geval, na het reddingsplan heeft de ECB nog maar weinig van zich laten horen.

De spread nam toe met 12 basispunten tot 177 basispunten, wat het hoogste niveau is sinds 1977. Op 10 mei, de dag na de aankondiging van het reddingspakket, viel de spread met 68 basispunten terug tot 97 basispunten. Harvinder Sian, senior bond strateeg bij Royal Bank of Scotland Group Plc in Londen, is van mening dat de Europese Centrale Bank agressiever moet optreden om het risico op besmetting te voorkomen. Sian stelt dat wie op zo'n schaal intevenieert in het marktgebeuren ook nadien agressief moet blijven handelen. Dat is tot dusver niet het geval, na het reddingsplan heeft de ECB nog maar weinig van zich laten horen.